TV Shows
Image default
Food and Drink

Een whiskey karaf wat voor een invloed heeft dit op de drank?

Steeds vaker zien we de echte liefhebber overstag gaan en een whiskey karaf aanschaffen. De echte experts gruwelen al bij het idee. Je giet je kostbare goud toch niet over in een karaf? De meeste experts zijn bang dat er zuurstof bijkomt wat natuurlijk niet goed is voor de ontwikkeling. Gelukkig kunnen we zelfs de echte experts gerust stellen als het aankomt op een whiskey karaf. Als eerste heeft whisky een alcoholpercentage van 40%. Dit is genoeg om de drank voorlopig niet te bederven. Zelfs zuurstof gaat daar geen verandering inbrengen. Daarnaast komt er ook zuurstof bij je drank zodra je de dop opendraait. Deze sluit hierna ook niet meer zo goed af waardoor ook een open fles langzaam in kwaliteit afneemt.

Whiskey karaf staat prachtig op een dressoir

Je weet gelukkig nu dat een whiskey karaf niet zoveel kwaad kan. Als je een whisky echt niet wil bederven dan moet je hem dichtlaten en op een koele plek buiten zonlicht bewaren. Alleen dan kan je garanderen dat de smaak over twintig jaar of langer nog steeds goed is. Elke aanraking met de drank zorgt ervoor dat de smaak langzaam verandert. Het maakt dus niet veel uit of je de drank overgiet in een whiskey karaf of in de fles laat zitten. Daar komt nog eens bij dat je favoriete drankje nu prachtig op het dressoir staat. Wie weet mag je hobby nu zelfs naar de woonkamer verhuizen van je echtgenoot.

Whiskey karaf gemaakt van kristalglas

De laatste jaren zijn er steeds meer producenten gekomen die hun aandacht gevestigd hebben op de whiskey karaffen. Hierdoor is het aanbod vele malen groter dan een paar jaar geleden. Als liefhebber heb je hierdoor veel meer te kiezen dan voorheen. Dit is natuurlijk prettig. Een whiskey karaf van kristalglas behoort zelfs tot de mogelijkheden, maar ook gemaakt van gewoon glas. Je kan het online allemaal vinden en kiezen uit de verschillende designs.

http://whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/