TV Shows
Image default
Services

Kinder psycholoog

De meeste kinderen hebben een onbezorgd en onbewogen jeugd. Ze hebben geen ervaring met levensveranderende gebeurtenissen. Helaas echter, zijn er kinderen die negatieve emotionele ervaringen hebben meegemaakt, deze kunnen emotionele littekens voor het leven achterlaten. Dat zijn de kinderen die hulp krijgen van kinderpsychologen.

Kinderpsychologen hebben de opleiding en de mogelijkheid om te ontdekken welke problemen die kinderen verscholen houden. Ze zijn ook opgeleid zodat zij om kunnen gaan met emotionele en gedragsmatige aspecten van de negatieve ervaringen van het kind. Ze zijn opgeleid om het vertrouwen van de kinderen te krijgen, hierdoor kunnen ze de geheimen die het kind verstopt ontrafelen. Hiervoor moet je innovatief zijn, terwijl je het ook realistisch moet houden. Bijvoorbeeld: sommige kinderen kunnen goed reageren op het gebruik van poppen om hen te helpen zich open te stellen naar de therapeut. Wanneer de kinderen open zijn en hun gedachten onthullen, is het gemakkelijk voor de psycholoog om de problemen te begrijpen, de wortels van de problemen te vinden en van daaruit vormen van therapie aan te bieden. Ze zijn ook in een betere positie om de ouders te adviseren over hun kinderen en hun problemen en zij adviseren hen over hoe je met de situatie om kan gaan.

Om een succesvolle kinderpsycholoog te zijn, moet je geduldig, begripvol, en innovatief zijn, en zeker een liefde voor kinderen hebben. Het is raadzaam om te trainen onder een doorgewinterde professional, om hen in staat te stellen praktische methoden toe te passen, want want je leert in de klas is niet altijd voldoende.

Ze moeten ook in staat zijn om onderzoek uit te voeren en te documenteren over het wetenschappelijk bewijs dat is verzameld, evenals het vinden van correlaties tussen gedrag en verschillende factoren. Het onderzoek gaf ons ook informatie over de cognitieve en mentale vaardigheden.

Ben je op zoek naar een psycholoog in Eindhoven? Bezoek dan eens de experts van depsycholoog.nl. Zij bezitten met al hun kennis de vaardigheden om u te helpen met alle mogelijke problemen op dit gebied.

 

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/