TV Shows
Image default
Business

Rietendaken

Riet wordt al erg lang gebruikt om huizen mee te bedekken. De rietendaken werden al gebruikt door de eerste bewoners van de gebieden in Nederland. Voorheen werden daken bedekt met stro, maar later kwamen zij erachter dat riet zorgt voor een waterdichte en warme dakbedekking. Sindsdien werd vooral het riet gebruikt voor het bedekken van daken op Nederlandse huizen. Het was toen ook de goedkoopste optie om je huis mee te bedekken en daarom werd het ook erg vaak gebruikt. Tegenwoordig vind je een rietendak juist bij erge mooie en luxe huizen. Lange tijd zag je het weinig in Nederland, maar het rietendak is weer terug in opkomst. Het heeft namelijk een hele mooie uitstraling en het is ook nog eens duurzaam.

Wanneer je twijfelt om een rietendak te nemen, is het belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. Een rietendak zal geplaatst worden door rietdekkers die ingehuurd moeten worden. ze zullen een technische analyse doen om te kijken of een huis geschikt is voor het hebben van een rieten dak, want dit is namelijk niet altijd zo. Na deze analyse zal er worden gekeken naar hoe de dakconstructie gemaakt is. Er zal worden gekeken naar de dakopbouw en hoe stijl de hellingshoek van het dak is. Wanneer de hellingshoek te plat is, kan het zo zijn  dat je huis niet geschikt is voor een rietendak en dus is het erg belangrijk om hier goed op te letten. Het water kan niet goed genoeg weglopen waardoor het riet gaat rotten.

Wanneer dit allemaal is goedgekeurd, kan er begonnen worden met het maken van afspraken en het aanvragen van vergunningen voor het plaatsen van het rietendak. Wanneer dit allemaal goed gekeurd en geregeld is, zal de bouw gaan beginnen. De dakpannen worden verwijderd en de dakconstructie zal open liggen. Daarna wordt het riet geplaatst.

http://rietwerk.nl

Related Posts

Salarissen

Migraine

Instructie van hoe een slot te openen met lockpicks