TV Shows
Image default
Architecture

Juicen, de nieuwste rage


Juicing is de nieuwste rage die de gezondheidswereld overspoelt. De opties die we nu als consument hebben voor het juicen kunnen verwarrend zijn, er zijn slow juicers, cold press juicers, fast juicers, centrifugale juicers en zelfs verschillende blenders die de klus kunnen klaren.  Als een gezondheidsbewuste persoon die probeert te juicen kunnen de opties ertoe leiden dat je lichtelijk overweldigd wordt. 

Redenen om te juicen

De grootste reden om te juicen is dat juicen verschillende gezondheidsvoordelen biedt, waaronder maar niet beperkt tot, gewichtsverlies, een zuiverder huid, een betere algehele gezondheid, vermindering van stress en welzijn.  Er zijn talloze sap diëten die jou kunnen helpe je lichaam te ontgiften en je te helpen je te ontdoen van gifstoffen die zijn opgeslagen in je spijsverteringskanaal.  Wanneer je je lichaam ontdoet van deze gifstoffen kun je helpen het spijsverteringsproces van je lichaam te verbeteren, wat helpt je energie te herstellen en eventuele huidaandoeningen te verhelpen.  Een extra bonus van het ontgiften van je lichaam is het verwijderen van overtollig afval in je darmen, wat je gewicht kan verminderen en je een minder opgeblazen gevoel kan geven.  Het algemene resultaat is meer energie en een lichaam dat optimaal functioneert. Wanneer je lichaam in optimale omstandigheden functioneert en je dagelijks de aanbevolen hoeveelheden vitaminen binnenkrijgt, zal je algehele stress verminderen.

Langzame sapcentrifuges AKA koude pers sapcentrifuges

De langzame juicers zijn de nieuwe kinderen op het blok als het gaat om Juicers.  De langzame sapcentrifuges / koude pers sapcentrifuges zijn niet zo populair als de snelle sapcentrifuges als gevolg van hun hogere prijs, langzamere sap tijd en iets lagere hoeveelheid geproduceerd sap. Slow Juicers werken door het fruit/groenten tot sap te persen.  De slow juicers produceren meer pulp waardoor het sap iets meer voedingsstoffen bevat en produceren niet zoveel warmte als een fast juicer door de langzame werking. Over het algemeen hebben slowjuicers meer onderdelen, waardoor ze moeilijker schoon te maken zijn dan een snelle sapcentrifuge. Het harde werk dat in het schoonmaken van het apparaat gaat zitten, betaalt zich uit in iets meer voedingsstoffen en een iets hogere kwaliteit sap met veel pulp voor degenen die houden van een pulp achtig sap met weinig tot geen schuim.  Waar de koude pers sapcentrifuge in uitblinkt, is in zijn vermogen om bladgroenten, spruiten, boerenkool, kruiden en grassen te verwerken. De slow juicers zijn perfect voor wie er belang aan hecht een maximum aan voedingsstoffen uit het sap te halen en de extra tijd voor het verwerken en reinigen van het sap niet erg vindt. De hogere initiële kosten kunnen ook sommige beginners afschrikken om voor een slow juicer te kiezen.

 

Voordelen van een slowjuicer

Slow Juicers bieden verschillende voordelen waar een snelle juicer niet op kan concurreren. Het grootste voordeel van een slow juicer is de mogelijkheid om bladgroenten zoals munt, boerenkool, spruiten, tarwegras en andere kruiden te verwerken. De langzame persing helpt het maximum aan voedingsstoffen te halen uit de groenten, het fruit en de bladgroenten die in de machine gaan. Sommigen beweren dat de koude pers sapcentrifuge een hogere kwaliteit sap biedt vanwege de pulp en de extra voedingsstoffen. De slow juicer is veel stiller dan zijn snelle tegenhanger. Dit zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het juicer kopen.